Du kommer Kitesurfing

Kitesurfing, what’s the catch? Att beskriva något så fantastiskt som kitesurfing är faktiskt ganska svårt. Det är en speciell känsla som infinner sig i kroppen när man kitesurfar, lite som när man är kär. Jobbet och vardagsstressen blir bokstavligt talat som bortblåst när man kommer ner till stranden, riggar sin kite och gör sig redo att bli ett med två av Jordens element – vind och vatten. Söker du efter en fet adrenalinkick, en härlig naturupplevelse eller kanske bara efter den varma gemenskapen hos ”kitefamiljen” på stranden? Kitesurfing är den ultimata hobbyn som ger dig allt detta och
väldigt mycket mer!

Heldagskurs

Heldagskurs

Heldagskursen är för dig som vill testa kitesurfing. I kursen ingår moment som: flyga träningskite, rigga en stor kite, flyga kiten och känna på kraften med kiten ute i vattnet.

Tvådagarskurs

Tvådagarskurs

Tvådagarskursen är för dig som vill lära dig grunderna för att kunna fortsätta kita på egen hand. Du får träna på en hel del brädstarter och kommer åka dina första metrar.

Privatlektion

Privatlektion

Problem med att komma upp på brädan? Svårt att ta höjd? Vill du lära dig hoppa eller sätta en backroll? Eller är du bara allmänt ringrostig? Ta’t lugnt, vi på Gusty hjälper dig!

Duotone Evo Kite

SKÅNES BÄSTA KITESKOLA?

Som elev hos Gusty får du den bästa tänkbara utbildning du kan få inom kitesurfing. För att Du ska få ut så mycket av möjligt av din kitesurfing kurs tar vi aldrig mer än två elever per instruktör.

Gusty är certifierad IKO instruktör. Detta innebär att Du som elev instrueras i enlighet med IKO’s riktlinjer som är framtagna för att man ska lära sig kitesurfa enkelt och säkert. Vid en lektion hos Gusty får Du därför stegvis lära dig behärska de fundamentala teknikerna under säkra former så att du snabbt kommer igång att kitesurfa på egen hand.

DET ÄR VI SOM LÄR DIG KITESURFA

Året var 2009 när Gustav själv gick en kitekurs i Göteborg, och som många andra blev han ”hooked”på denna underbara sport! Några dagar senare hade han köpt sin egen kiteutrustning och har sedan dess bokstavligt talat kitat i ur och skur!

 

2011 utbildade sig Gustav till kiteinstruktör och tar numera hand om blivande ”kite addicts” så ofta han kan. Som instruktör är Gustav lugn och pedagogisk och är mån om att du som elev inte bara ska få en riktigt kul dag på vattnet utan att du även ska känna att du kan det här med kitesurfing efter att du gått en kurs med Gusty.

 

För att du som elev inte ska behöva stå passiv halva kurstiden, för att det är säkrare och för att du som kund ska få mer behållning av kursen så instruerar vi max 2 elever per instruktör hos Gusty.

För Mats började det Sommaren 2017 då han bokade jag upp sig på en kurs i kitesurfing hos Gusty. Utan tidigare erfarenheter av vattensporter tyckte Mats att kitesurfing verkade vara en kul grej och ett roligt sätt att träffa nya människor. Det visade sig vara en riktig fullträff! Så fort Mats fått på sig våtdräkten och gick ut i vattnet, med alla kitesurfare susandes omkring honom, kände han sig hemma. Friska vindar och 18° i luften framstod inte längre som kasst juliväder, utan istället dagar då han kunde fräsa fram över vågorna, flyga genom luften och göra coola hopp och tricks!

 

För att kunna syssla ännu mer med sporten, och även föra vidare glädjen som den för med sig, gick Mats våren 2021 IKO’s instruktörskurs på Öland. Mats tycker det är lika kul att se andra tjuta av glädje när de kommer upp på brädan som när han själv tog de där första kliven!

Sommaren 2018 bokade Sam utan större förväntningar eller tidigare erfarenhet en kurs hos Gusty. Känslan att komma upp på brädan och fara iväg över vattnet var något helt nytt och långt över förväntan. Passionen för kitesurfing utvecklades sedan snabbt och efter två år av frekvent åkande och många blåmärken var suget större än någonsin.

 

Sam tog då steget att utbilda sig till instruktör för att kunna ägna sig mer åt sporten samt på grund av lockelsen i att kunna lära andra.

 

Som instruktör är Sam efter bästa förmåga lugn, tydlig och praktiskt orienterad med det enkla målet att lära eleven att kitesurfa och sprida sporten.

KITESPOTS I SKÅNE DÄR VI HÅLLER KURSER

SAGT OM GUSTY